torstai 6. toukokuuta 2010

Asunnottomuus Suomessa

--------------------------------------------
On pöyristyttävää kuinka paljon Suomessa on asunnottomia ihmisiä.Ei asunnosta tietoakaan.Ei tänään,eikä huomenna ja tuskin ensi viikollakaan.Tästä on käytykin kiivasta keskustelua,kuinka maahanmuuttajille löytyy heti asunto,mutta ei oman maan kansalaisille.Olisiko tässä syytä tehdä aika muutos siihen suuntaan,että ensin hoidettaisiin tämän maan asunnottomuus 0%,ja sen jälkeen annettaisiin asuntoja muille.Mikään maahanmuuttaja ei saa mennä suomalaisen ohitse asunto jonossa.Näin kuitenkin meidän rakkaassa kotimaassamme toimitaan.

On ihmeteltävää myöskin se,että kunnista löytyy paljon lakkautettuja kouluja ja hotelleita.Niitä voisi pienellä kunnostuksella muuttaa asunnoiksi,josta kunnat saisivat vuokra tuloja.Vuokra tuloilla pidettäisiin sitten kunnossa näitä rakennuksia,jotka sitten vastaisivat vuokralaisen tarpeita.Tulee sitä kuluja siitä tyhjänä olevastakin koulusta tai hotellista.Olisiko tähänkin hyvä ottaa kantaa.Näin saisimme tähän maahan myös lisää asuntoja ja asunnottomia pois kaduilta.Ihminen tarvitsee itselleen suojan,lämpimän paikan nukkua ja paikan jossa voi peseytyä,pestä pyykkinsä,syödä ja juoda.On elintärkeää myös pitää niitä oikeita sosiaalisia taitoja yllä,mutta vaikeaa se on ilman sitä omaa kotia jonne voi kutsua ystäviä,tuttavia,kavereita ja sukulaisia.

En ymmärrä tätä kuinka sitten maahanmuuttajalle löytyy asunto.Miksi maahanmuuttaja syrjäyttää Suomalaisen asunnon tarpeessa.Meneekö se oikeasti näin,että kun maahanmuuttaja tulee suomeen,niin elintärkeää on vuokranantajalle se,että sosiaalitoimisto maksaa vuokran.Vai missä vika.On kummallista että heitä paapotaan ja annetaan kaikki valmiiksi asuntoa myöten,kun oman maan kanssa taistelee joka päiväisestä elämästä,kuin olisi sota käynnissä näkymätöntä vastaan.Ja niin se taitaakin olla,mutta näkymätön on muutettava näkyväksi.Se näkyy meidän jokapäiväisessä elämässä,ja se on syrjäyttänyt tämän maan oman kansan.On paljon tärkeämpää näköjään saada maahanmuuttajan asiat kuntoon kuin Suomalaisen.Ei maahanmuuttajan tarvitse tehdä muuta kuin vain olla.Ei hänen tarvitse opetella edes kieltä,kun ei ole tarvis.Ei tarvitse mennä töihin tai kouluun kun ei ole pakko,ja ei pysty kielitaidon puutteessa.En tiedä kuinka saisi ihmiset heräämään tähän todellisuuteen,ilman että pitää itkeä joka asiasta tai löydä faktaa pöytään niin että hermo palaa välillä.Suomalainen on loppu peleissä tyhmä ihminen.Ottaa vastaan ainoastaan hallituksen fiktion,ja se joka lyö faktan pöytään on rikollinen.

-------------------------------------------

2 kommenttia:

  1. Tunnen useempia ihmisiä jotka on taistellu asunnottomuuden viidakossa, jotkut jopa yli kaksi vuotta saamatta kaupungilta asuntoa. Kiireellisenä kiireellisten jonossa. Kalliilla vuokralla on yksityisiltä markkinoilta otettava, jos sen katon päänsä päälle haluaa.

    Onhan olemassa asunnottomille asuntoloita, jotkut "laitapuolen huoneita", jotkut huomattavasti siistimpiä. Niissäkin se asumisaika on rajallista ja jopa johtaja voi, ja tekeekin, tasasta häätöä takaisin ulos. Jos olet tervejärkinen, työkykyinen ihminen, et voi olettaa odottavasi säällisen hintasta asuntoa asuntolassa loputtoman pitkään.

    Jos olet asuntolan pitäjien/johtajan mielestä liian kauan asunu asuntolassa, sieltäkin on lähettävä, vaikka sitten tyhjän päälle...

    VastaaPoista
  2. Siksipä juuri olisi aibvan loistavaa,että näitä tyhjiä kouluja otetaisiin käyttöön ja muokattaisiin asunnoiksi.Kuitenkin vuokralainen vuokrallaan maksasi remontit aina kun ne olisi ajankohtaisia.En oikein ole noiden ns.asuntoloiden kannalla,koska useissa voit vain olla yötä ja päiväksi pitää poistua.Jos ei noihinkaan siis asuntoloihin saa mitään rahoitusta mistään,niin kuinkas sitten kun nekin lakkautetaan.Asunnottomuus on suomessa kasvava ilmiö ja siihen pitää puuttua,että saadaan ihmisille kodit.alkoholisteille voisi laittaa oikeasti tuettuja asuntoja pystyyn samoin kuin syrjäytyneille.

    VastaaPoista